Roolipelaaminen ja larppaus

Touko-elokuussa 2023 pöytäroolipelejä pääsee pelaamaan Jyväskylässä kerran kahdessa viikossa. Liveroolipeleistä voi kysellä Larp Factory Jyväskylä -Facebook-ryhmässä.

Roolipelit Maahinkaisessa


Dunkkua kesäillan ratoksi?

Mitä

"Pyöröoviropea", eli löyhästi toisiinsa liittyviä seikkailuja, jotka kestävät 1-2 pelikertaa. Peleihin voi tulla ja mennä vapaasti vaikka vain kerran tai jokaiselle kerralle. Jos ropetus eli roolipelaaminen ja tässä tapauksessa pöytäroolipelaaminen on terminä vieras, asiaa valaistaan Maahinkaisen verkkosivuilla: https://maahinkainen.org/roolipelit/mitaropejalarppausovat

Tarkoitus on järjestää vähintään yksi pelikerta kahdessa viikossa kesän ajan, touko-elokuu 2023.

Kenelle

Sinulle, kokenut tai täysin kokematon kollektiivisesta tarinankerronnasta innostunut! Maahinkaisen jäsenyys ei ole kriteeri, pelit ovat avoimia kaikille. Pääsääntöisesti peleissä varmasti on mukana aikuisia, mutta esimerkiksi yläkouluikäiset voivat tapauskohtaisen harkinnan mukaan osallistua peleihin. Alaikäisten kanssa tarvitaan huoltajan suostumus peliin osallistumisesta. Yhdelle pelikerralle otetaan maksimissaan kuusi pelaajaa, ja pelit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jos tämä systeemi osoittautuu hankalaksi (halukkaat eivät pääse ollenkaan pelaamaan ja samat pelaajat pääsevät toistuvasti), voidaan kesän aikana miettiä muunlaista jakoa. 

Mitä tarvitset pelaajana

Konkreettisesti? Hahmon (esim. DnD Beyond -palvelussa, paperisella lomakkeella tai muuten vapaamuotoisesti esitettynä). Nopat ovat hyödylliset, mutta virtuaalisia sovelluksia on myös sallittua käyttää (esimerkiksi älypuhelimeen ladattavat sovellukset). Alkukesästä voidaan kiinnostuksen ja tarpeen mukaan järjestää erillisiä hahmonluontitapaamisia, joissa uusia pelaajia autetaan hahmonluonnin saloihin.

Muutoin? Hieman heittäytymiskykyä ja kommunikointitaitoja. Pöytäroolipeli on ennen kaikkea yhteisöllistä tarinankerrontaa, ja vaikka se on aluksi varmasti tönkön tuntuista, koko homman hauskuus on usein siinä, että alkaa aktiivisesti interaktioida hahmonsa näkökulmasta maailman kanssa ja näin saada vaikutuksia aikaan. Pöytäroolipelissä et ole kuitenkaan tarinan ainut sankari, ja ropea pelataan nimenomaan tiiminä. Ota siis kaverit huomioon, ja luo omalla toiminnallasi tilaisuuksia myös kaverille loistaa!

Mitä pelataan

Pelit pelataan Dungeons and Dragonsin 5. laitoksen säännöillä, perustuen avoimena julkaistuihin Tyranny of Dragons Adventurers League -seikkailuihin. Pelin tapahtumien paikkana toimii näin Forgotten Realms-maailma, tarkemmin Moonsean rannikoilla sijaitseva Phlanin kaupunki. Tapahtumissa setvitään valtatyhjiössä painivan kaupungin ja sen ympäröivien alueiden ongelmia niin arvoituksia ratkoen kuin erilaisia hirviöitä kohdaten. Ennakkotietoja maailmasta ei tarvita.

Missä pelataan

Lähtökohtaisesti pelit tapahtuvat yleensä Jyväskylän Holstissa pelinjohtajan yksityisasunnossa. Asunnossa on kissoja, joten huomioithan allergiat! 

Kuka vetäjä on

Pelejä johtaa 29-vuotias Jasmin, joka on vasta pelinjohtamisiensa alkutaipaleella. Kokemusta Dungeons and Dragonsin vetämisestä on nyt reilu vuosi takana, ja into pureutua maailmaan ja säännöstöihin syvemmin on kova. :)

Miten ilmoittaudun

Liity Discord-serverille https://discord.gg/nDug92PQQ8 
Kaikki ajat, tiedottaminen ja ilmoittautumiset hoidetaan sitä kautta.


Larpit Maahinkaisessa

 

Maahinkainen ry on toiminut taustatukena larppien järjestämisessä, ja yhdistyksen nimissä on esimerkiksi pyöritetty rahaliikennettä (pelimaksut, laskut jne.) sekä vuokrattu pelipaikkoja uskottavammin ja näppärämmin kuin yksityishenkilöille olisi mahdollista. Näissä ominaisuuksissa yhdistys on käytettävissä edelleen aina kun innokkaita pelinjärjestäjiä jäsenistöstä löytyy.

Larp Factory Jyväskylä

Larp-toimintaa voi etsiä myös tutustumalla Maahinkaisen Larp Factory Jyväskylä -ryhmään, tuttavallisemmin Jyväskylän roolipelitehtaaseen.

Larp Factoryn keskeisintä toimintaa on ollut järjestää matalan kynnyksen liveroolipelejä, sekä innostuksen mukaan työpajoja. 

Maahinkaisen menneet larpit löytyvät sivun oikean palkin takaa.

Peleistä julkaistaan lisää tietoja kun niihin ilmoittautuminen tulee ajankohtaiseksi. Nopeiten saat avautuvista ilmoittautumisista ja tulossa olevista peleistä tiedon liittymällä Facebook-ryhmäämme.

Toivotamme uudet pelinjohtajat erittäin tervetulleiksi! Jos sinua kiinnostaa vetää pelejä Larp Factoryn siipien suojassa, ole yhteydessä! Pelinjohtajia nakitetaan muun muassa Facebookissa.

Jos larpin järjestäminen kiinnostaa tai haluat lisää tietoa peleistämme, vilkaise Pelinjärjestäjän ohje -dokumentti